het zand
never a dull moment

inleiding

de omgeving

In het hart van Leidsche Rijn ligt de wijk Het Zand, langs de oorspronkelijke verbindingsweg tussen Utrecht en De Meern die de naam ‘t Zand draagt.

Door de aanwezigheid van oude boerderijen, fruitboomgaarden, brede lanen en slootjes aan het lint, heeft de wijk haar landelijke karakter behouden. De bebouwing in Het Zand  in Leidsche Rijn is onderscheidend ruim van opzet, herenhuizen in 19e-eeuwse stijl staan er in gezellige hofjes. Het is er opvallend groen en rustig én daarbij zijn er volop voorzieningen. Je woont en leeft hier in een ontspannen omgeving met alle voorzieningen om de hoek.

Hotspots van Het Zand

Cultureel, food & more

In Leidsche Rijn Centrum is de horeca goed vertegenwoordigd, met o.a.  één van de beste restaurants van Utrecht , een ‘no harm to nature’-restaurant, Spaanse specialiteiten, fijne koffiebars en gezellige wijnbars om het weekend in te luiden.
In het Romeinse Fort Castellum maak je kennis met het Romeinse verleden van Leidsche Rijn en er worden dans-, theater- en muziekvoorstellingen gehouden. In Steede Hoge Woerd, dat onderdeel uitmaakt van Castellum, organiseert men natuuractiviteiten.

Leven in
het Zand

Het hippe stadsdeel Leidsche Rijn wordt omgeven door veel groen en straalt rust, verzorgdheid, veiligheid uit en biedt je alle voorzieningen om relaxed te leven. Het prachtige Maximapark ligt op 500 meter van jouw woning. Forum ’t Zand met diverse scholen, een kinderdagverblijf en naschoolse opvang bereik je binnen 2 minuten op de fiets. Eigenlijk is nagenoeg alles in Leidsche Rijn vlakbij.

Twenty Four 

Locatie & bereikbaarheid

Het openbaar vervoer in Leidsche Rijn is goed geregeld: de NS-sprinter rijdt elk kwartier van en naar Utrecht Centraal en met 30 minuten sta je op Schiphol. Vanaf het busstation vertrekt er elke 5 minuten een bus naar Utrecht en naar omliggende plaatsen. 

Je bent in no-time in de binnenstad met de trein (5 minuten) , de bus of op de fiets via de fietsboulevard. Daarnaast zijn er vanuit de wijk Het Zand verschillende aansluitingen richting de A2 en de A12.